Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Globální oteplování potvrzeno

Tento článek je pokračováním mého článku " Globální oteplování, největší podvod v historii" ze 2. 6. Teď si mnozí řeknou, že jsem se naprosto zbláznil, když druhý článek má opačný titul. Ó ne, jak by napsal Miloš Kopecký. Já pouze udělal to, co většina klimaskeptiků nedělá. Znovu a znovu jsem se probíral fakty obou stran konfliktu a především jsem zůstal neutrální. A hlavně jsem oslovil největší odborníky v oboru. Zkuste to také a uvidíte, jak se Vám vyjasní.

Sluneční skvrnyNASA

Především je třeba přiznat, že titul globální oteplování jsem vybral v podstatě pouze z toho důvodu, že je to dobrý titul, protože hlavní problém, který je v článku adresován je sluneční hibernace. To by mnoho lidí nezaujalo, a to by byla velká chyba, vzhledem k vážnosti problému. Níže uvádím překlad mé emailové korespondence se solární fyzičkou z NASA ze 4. 6. tohoto roku. Předtím Vám ale musím sdělit zásadní fakta, která v této chvíli potvrzují globální oteplování.

  Hlavním argumentem klimaskeptiků je, že obsah CO2 vyrobený člověkem prezentuje pouze 4% celkového CO2 v atmosféře a ve spektru skleníkových plynů opět zabírá přibližně jen 4%. Pomíjejí ale zásadní fakt. V tomto případě se nejedná o množství ale o vlastnosti tohoto plynu.  Pouhých několik milimetrů tohoto plynu v atmosféře způsobuje, že z atmosféry uniká stále méně a méně tepla. CO2 je tedy pokličkou Papinova hrnce, přičemž hrncem je v tomto případě Země. Podívejte se, co se děje na Venuši. Tak vypadá globální oteplování, které se zcela vymklo kontrole.

   Je mi líto, planeta se zahřívá a v situaci, kdy jsme se díky politice EU dostali do finančních problémů musíme investovat miliardy do omezování spotřeby fosilních paliv. Řešení komisařů EU jsou ale zcela nevhodná. Užívání biopaliv přináší do atmosféry více skleníkových plynů, než užívání ropy a navíc okrádá hladovějící o jídlo v podobě spotřebovávání kukuřice k jejich výrobě.Jak říká Nigel Farage, předseda UKIP v Anglii, řešením rovněž není rozebrat nejstarší ocelárnu v Anglii a přemístit ji do Indie. Tisíce lidí přišlo o práci, CO2 zůstává stejné a v Indii klimatologie nikoho netrápí.

  A nyní můj rozhovor se solární fyzičkou z NASA:

Dobré odpoledne,

jsem v Evropě, nejsem odborník na jakoukoli vědu ale vesmír mám rád 30 let, tak mě to zajímá. Posledních 14 dnů jsem trávil hledáním pravdy o slunečním minimu. Také jsem sledoval 4 přednášky Johna L. Caseyho na youtube. Mám pouze 4 otázky:

1. Byl pan Casey zaměstnán v NASA 20 let jako raketový inženýr?

2. Je 206 let dlouhý cyklus Slunce pravda, realita?

3. Jste si jistá, že pokud bude status Slunce stejný jako byl během Maunderova minima neproběhne na Zemi klimatická změna bez ohledu na globální oteplování?

4. Je pravda, že východ Antarktidy se otepluje a taje vlivem Indického oceánu, zatímco západ chladne?  

Zde v Evropě máme mnoho důkazů, jako např. historické knihy, poštovní korespondenci, malby holandských mistrů, atd.., což dokazuje: přišli jsme o většinu úrody a desítky tisíc lidí zemřelo hladem nebo umrzlo. Vím, že to je pravda. Žádný astronom v mé zemi mi neodpověděl. Vím, že jste v NASA velmi zaneprázdněni ale toto je existenční záležitost.

Děkuji mnohokrát, hezký den R.M.

 

Ahoj Richarde,

zkusím co nejlépe zodpovědět vaše otázky.

1. Nevím, zda pan Casey pracoval v NASA, zárověň je ale pravděpodobné, že ano, vzhledem k tomu, že žije v Orlandu. Co ale vím je, že jako inženýr nemá schopnosti znát a rozvíjet klimatická data. Skutečně, v této chvíli můžu říci, že pan Casey nemá jakýkoli kredit v oblasti klimatologie. Má bakalářské vzdělání v oboru fyziky a matematiky a vysokou školu v oblasti technologického inženýrství.

2. V tuto chvíli nevíme, zda existuje 206 letý cyklus Slunce. Máme pouze 200 let  spolehlivých dat, 100 let poněkud horších dat a asi 100 let nedostatečných dat. Abychom si mohli být jisti 206 letým cyklem, potřebovali bychom alespoň 600 let dat.

3. Nevíme, zda se blíží Maunderovo minimum. Ovšem podle Dr. Judith Leanové, která je vedoucím vědcem v oblasti solární klimatologie, variace vyzařování Slunce ovlivňují globální oteplování ve výši okolo 10%.

4.Neznám odpověď na tuto otázku, protože je mimo moji odbornou oblast. Přesto ale vím, že je veliký rozdíl mezi antarktickým mořským ledem a pevninským ledem. Ovšem toto je odkaz na článek, který se zabývá Vaší otázkou s pěkným obrázkem na konci.

Se srdečným pozdravem M.

 

Drahá slečno A.,

především mnohokrát děkuji, protože jsem odpověď vůbec neočekával. Jste takto hodná pouze vy nebo všichni v NASA? No, doufejme, že 206 letý cyklus neexistuje, protože historie nevypadá dobře.

Ještě jednou děkuji a možná budu mít pár otázek v budoucnosti.

R. M.

 

Není vůbec zač. Mnoho z nás se snaží zodpovědět tolik otázek od veřejnosti, kolik zvládneme. Jako vědec vždy ráda hovořím o své vědě. A přestože Vaše otázky nebyly specificky z mého oboru (magnetické pole slunečních skvrn, jasné body a proudění ve chromosféře), bavilo mne na ně odpovídat a odpověděla jsem nejlépe dle mých schopností.

M.

Hned tři věci mi udělali radost. Specialista z NASA mi odpověděl za 6 hodin, zatímco Astronomický ústav AV ČR do této chvíle nikoli. Doba ledová se nekoná. 24. sluneční cyklus se stále nekoná také, což znamená, že Slunce zmírňuje oteplování planety. Stále ale existuje jedna záležitost, která mne trápí. V rádiu jsem slyšel mluvit jiného solárního fyzika z NASA jménem David. H. Hathaway. To je ten, co o něm John Casey hovoří ve své přednášce. On objevil 100 letý cyklus Slunce a řekl následující: "Slunce se chová tak, jako se nechovalo celou historii hvězdného výzkumu, počet skvrn na Slunci je nulový, takže Slunce je opravdu nejchladnější za 200 let." Pokud se tedy v daleké budoucnosti zbavíme CO2, můžeme mít problém.

Níže originál korespondence se solární fyzičkou:

 









Good afternoon Ms...,
I am in Europe, I am no expert in any science but I love universe for 30 years, so I care. I was spending last 14 days looking for truth about solar minimum. I was also watching 4 John L. Casey´s lectures on youtube. I have just 4 serious questions: 1. Was Mr. Casey working in NASA for 20 years as a space shuttle engineer? 2. Is 206 years long cycle of the Sun truth, reality? 3. Are you shure that if status of the Sun will be same like in Maunder minimum was, there will be no climate change on Earth, even with global warming?
4. Is it truth that east of Antarcitca is warming up and melting by influence of Indian ocean, while west is cooling off?
  Here in Europe we have plenty of evidence like historical books, post correspondence, paintings of old Dutch masters, ect..., whitch proves: we lost majority of crops and tens of thousands poeple starved and freezed to deth. That I know is truth. No astronomer did answear me these questions in my country. I know, all of you are bussy in NASA but this is existencial matter. Thank you so much Have a nice day

Richard Masek  

 

Hello Richard,

I will do my best to answer your questions.

1.  I don't know if Mr. Casey worked for NASA, although it is likely that he did so, given that he lives in Orlando.  What I do know, is that being a space shuttle engineer does not provide that engineer with the training necessary to know and evaluate climate data.  Indeed, as far as I can tell, Mr. Casey has no credentials related to climate science.  He does have a B.S. degree in physics and mathematics and an M.A. in management.

2.  At this point in time, we do not know if there is a 206 year long cycle of the Sun.  We have only about 200 years of good data, 100 years of data that is a bit less than good, and about 100 years of sporadic data.  To be certain of a 206 year cycle, we would need at least 600 years of data.

3.  We do not know if another Maunder Mininum is approaching.  However, according to Dr. Judith Lean, who is a leading solar/climate scientist, variations in the Sun's irradiance account for about 10% of global warming.

4. I do not know the answer to this question, it is outside my expertise.  I do know though, that there is a big difference between Antarctic "sea ice" and Antarctic "land ice".  However, this looks to be a reasonably good article that addresses your question and there is a great picture at the end of the article:
http://earthobservatory.nasa.gov/Features/SeaIce/page4.php
Regards....

 




Dear Ms....,
first of all, thank you so much, I did not expect an answer at all. Are you so kind just you or all of you there? :) Well let´s hope there is no 206 years long cycle, because history does not look good.
Thank you again and just maybe, I will have some questions in the future.

Have a nice life

Richard Masek
 
You are very welcome.  Many of us try to answer as many questions from the public as we can.  As a scientist, I always like to talk about my science, and even though your questions were not specifically about my science (sunspot magnetic fields and bright points and jets in the chromosphere), I enjoyed answering them to the best of my ability.



 

 

 

 

 

Autor: Richard Mašek | čtvrtek 5.6.2014 15:40 | karma článku: 16,28 | přečteno: 1199x
  • Další články autora

Richard Mašek

Sociopat. Jak ho rozpoznat, a jak se ho zbavit.

Sociopat je nejnebezpečnější lidskou mutací, která existuje. Psychopat Vám dá rychle najevo, co je zač ale sociopat se tváří, jako váš nejlepší přítel nebo dokonce partner.

23.7.2017 v 21:17 | Karma: 43,53 | Přečteno: 29161x | Diskuse| Ostatní

Richard Mašek

Bůh je v neuronech

Tento článek představuje nejnovější objevy v oblasti neurologie. I když se zaměřuje na metafyzické vztahy, vychází z ověřených, vědeckých dat. Obsahuje také filosofické odpovědi, které se týkají života, smrti a našeho původu.

27.8.2015 v 16:01 | Karma: 23,65 | Přečteno: 2744x | Diskuse| Ostatní

Richard Mašek

18 znaků vysoké emocionální inteligence (EQ)

Emocionální inteligence je něco nezachytitelného, nemateriálního v nás. Má vliv na naše chování, naviguje nás skrze složité sociální vztahy a vytváří osobní rozhodnutí pro dosažení pozitivních výsledků.

5.8.2015 v 16:06 | Karma: 32,65 | Přečteno: 11869x | Diskuse| Ostatní

Richard Mašek

12 symptomů spirituálního probuzení

Všude je možné číst znaky spirituálního probouzení bez jakéhokoli vysvětlení. Pokusím se je trochu přiblížit, protože jejich nepochopení vede k chaosu nebo k pocitu, že jste se zbláznili.

16.7.2015 v 10:34 | Karma: 28,58 | Přečteno: 5201x | Diskuse| Ostatní

Richard Mašek

Proč je kořenem všeho zla nedostatek empatie?

Toto je první článek, který píši sám za sebe, protože mám již od dětství bohaté zážitky. Stav empatie určuje charakter lidí.

6.7.2015 v 3:27 | Karma: 26,09 | Přečteno: 4915x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vrchní soud rozhodne o odvolání muže, který dostal devět let za týrání družky

25. dubna 2024  8:49

Olomoucký vrchní soud dnes rozhodne o odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  8:38

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  8:38

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

KOMENTÁŘ: Český důchodce, pro vládu nepřítel číslo jedna

25. dubna 2024  7:47

Vláda dokola opakuje, že nebude na důchody pro příští generace a zbankrotujeme. Nic takového...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 12531x
Překládáním přednášek světových vědců poskytuji normálním lidem fakta, která se jinak nemohou dozvědět.

Seznam rubrik