Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že ten přednášející právě zakládá novou církevní sektu. "Souhlasíte s tím, že je to Slunce?" nebo krásné obraty " A pak jsem si uvědomil, ve 2 hodiny ráno 20. dubna 2007, jaká je pravda. Byl to vědecký "heuréka" moment." Asi nová církev sluneční hibernace. Navíc se rozčiluje úplně zbytečně, vždyť moudří zákonodárci v S. Karolíně nedávno zákonem zakázali stoupání hladiny oceanu na svém území. Taky nevěří na oteplování.:-)

0 0
možnosti
Foto

Jsem moc rád, že si to pár lidí přečetlo. Doufal jsem ale, že si to přečte nějaký astronom, astrofyzik nebo klimatolog, vše vyvrátí a budu mít klid. Chtěl jsem si tu jeho knihu koupit a vyrazit na Ondřejov, protože přes net nikdo nereagoval nikde, krom ochránců přírody, kteří mně s hrubkami sdělili, ať neobtěžuji a nebyli schopni si zapnout titulky. Bohužel nic. Nemohu takto zásadní tvrzení prostě opustit, protože tan pán není dostatečně vědecký. Navíc sleduji obě strany konfliktu, nedělám tu chybu, že bych sledoval jen skeptiky. Ovšem, to mi také příliš nepomáhá, protože jak mohu věřit Al Gorovu dokumentu An Inconvinient Truth, když pro sesouvající se ledovec použil záběr ze scifi The Day After Tomorrow. Právě posílám článek do Astronomického ústavu AV ČR. Jakmile se něco dozvím, dám vědět.

Hezký den všem.

0 0
možnosti
Foto

Jsem už nemlád. Tudíž dost pamatuji . Pamatuji hesla ( namátkou) : jezte vejce , jsou zdravá x nejezte vejce (cholesterol). Pijte mléko x člověk je jediný savec pijící mléko i v dospělosti. Topte elektřinou , topte naftou . Pamatuji obavy ostrovních států před padesáti lety , že budou zatopeny. Nejsou.

Ozónová díra se také zaceluje ( někdy , někdy ne).

Jsem velmi skeptickými k vědeckým prognózám. Řekl bych to asi tak : někdy bude pršet , někdy ne. Někdy bude zima , jindy teplo.

Tož tak.:-)

1 0
možnosti

Nicméně je faktem,že asi lidská civilizace přece jenom  nějaký ten kysličník uhličitý produkuje, a že schopnost přírody tento lidský odpad produkovat je omezená. A že by to mohlo mít nežádoucí důsledky. Co s tím?

0 0
možnosti

Jak to bude s teplotou tvrdit nemohu. Ale mohu tvrdit, maje za sebou pár desetiletí pobytu v prostředí základního výzkumu, že takto skutečně seriozní vědci nemluví. Alespoň ne v Evropě. Styl odpovídá politikům, demagogům. Věcné argumenty nápadně chudé, rozsah nápadně nafouklý, nemám důvěru.

2 1
možnosti

J13a44r12a 13R22a32n34k

3. 6. 2014 3:21

Zkuste to tvrdit kanadskym Inuitum, nebo First Nation People, zkuste si to s nimi vymenit;-D

98 percent of Canadians believe in climate change: Do they know ...

http://www.globalpost.com/dispatch/news/science/120826/98-percent  

... conducted by Insightrix Research, Inc. found that 32 percent believe that global warming is ... The Canadian online poll was ... believe-climate-change

National Geographic News @ nationalgeographic.com

news.nationalgeographic.com/news/2000/12/122900inuits.html    ... global warming is ... Early traders and explorers in North America called the inhabitants of the Canadian Arctic “Eskimo,” a ... They call themselves Inuit, ... Inuit hunter takes climate-change message to Durban conference - The ... http://www.theglobeandmail.com/news/politics/inuit-hunter-takes-climate

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS