Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Hlavně nechápu ,proč se nechrání a neobnovují pralesy ,které CO2 váží.

Tedy chápu ,oteplování je obrovský kšeft.

0 0
možnosti
PC

Hmm, pralesy na celkovou bilanci CO2 nemají prakticky žádný vliv.... protože to, co naváží, prakticky okamžitě zase uvolňují....nesmysl o "zelených plících planety" je jedním z ekomýtů.... navíc pralesy jsou celkem nová věc....např. amazonslé věčné pralesy jsou staré jen několik  stovek let...;-D;-D

0 0
možnosti
MJ

M20i10r64a 78J13a27n41č50a

5. 6. 2014 17:35

Jenom pár oprav ohledně Vašeho posledního odstavce:

http://wattsupwiththat.com/2014/03/03/the-sun-wakes-up-highest-values-of-solar-cycle-24-observed-in-february-2014/

Jak jasně vidíte, tak v únoru jsme měli víc než 100 skvrn, takže 24. cyklus je právě na svém vrcholu, začal už dávno.

http://lasp.colorado.edu/lisird/tsi/historical_tsi.html

No a jak vidíte zde, tak celková energie dopadající na metr čtvereční byla i během minima mezi 23. a 24. cyklem o dost vyšší než v období Maunderova minima. TSI je tak zhruba na úrovni 20. cyklu, oteplování se zastavilo, teploty posledních 10 let mírně klesají. Viz CRUTEM4v

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za upozornění. To je přesně důvod, proč jsem ty články psal. Abych zaujal lidi, kteří tomu opravdu rozumí a mohli doplnit fakta. Nevšiml jsem si, že David Hathaway mluvil v tom rádiu už v září 2013. Ovšem, o tom mírném ochlazování posledních prý již 14 let se moc nemluví, že.

0 0
možnosti
HF

Globální oteplováni je blbost.

Média radši zveřejňují katastrofické zprávy, protože dobré nebo neutrální nikoho nezajímají. Kšeftaření s emisními povolenkami, zelenými technologiemi je taky zajímavější. Výzkumná centra jsou v pasti, protože když by se žádná katastrofa moc neudála, tak jim nikdo nedá prachy na výzkum...

Nějaký nárůst CO2 určitě je, spotřeba fosilních paliv ho může do jisté míry ovlivnit (zde se ale dá počítat také s nějakou zápornou zpětnou vazbou, která může růst CO2 ovlivnit).Po spotřebování fosilních paliv zase CO2 může klesat. Klima stejně dále ovlivňuje i postavení kontinentů a těm asi těžko zabráníme, aby se nehýbaly, protože nám se to nehodí.

Nicméně klima se na planetě mění už od té doby co planeta nějaké klima má. Podíváme - li se na grafy (asi o 65 mil. let zpět), zjistíme, že v Eocéním optimu byla teplota až o 12°C vyšší než dnes. A hlavně zjistíme, že čtvrtohory, ve kterých žijeme, je nejchladnější období jaké planeta měla.

Stejně tak Milankovičovy cykly potvrdil výzkum sedimentů.

Změny se prostě dějí, nic není nastálo a nic není neměnné. Pokud dál bude pokračovat cyklus střídání dob ledových, stejně tomu žádný CO2 nezabrání a pokud lidstvo přežije zhruba 90 000 let další doby ledové, bude se našim snahám o snižování teploty jenom smát.

1 0
možnosti
SB

Já si vzpomínám na jeden italský kreslený vtip: Potvrzení globálního oteplování. A jsou tam obrázky ženského spodního prádla, konkrétně kalhotek.

1900 - takové ty kalhotky našich prababiček, které dosahovaly až do poloviny stehen, 1940 - kalhotky velíkosti dnešních pásnkých trenýrek, 1980 - kalhotky velikosti dolního dílu plavek, 2000 - tanga.

4 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 12531x
Překládáním přednášek světových vědců poskytuji normálním lidem fakta, která se jinak nemohou dozvědět.

Seznam rubrik