Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Strašný, nedivím se, že dostal nějakou anticenu, je to blábolivý magor, nesrovnával bych ho ani s filozofy, to by byla urážka spousty inteligentních lidí.

2 0
možnosti
JL

Ano autor titulek nadsadil, ale je to zajímavá přednáška, byť chaotická, kvapně přeložená. Možná by bylo zajímavé vzít tu přednášku a napsat o ní článek, který by to trošku dovysvětloval. Ale to už by byla slušná novinářská práce a to v téhle zemičce baví málokoho. Já bych to nazval třeba "Meditující Bůh a kvantová fyzika..."Je to hravá přednáška, u které si lze občas myslet, že si přednášející dělá legraci.----Ale to asi poznají jen jeho kolegové fyzici. Přednášející vyučuje na Maharišiho univerzitě, takže je to možná trošku PR dané školy. Ale vystudoval Harvard, tak asi o fyzice něco ví, pravděpodobně daleko víc než komentátoři tohoto blogu. :-) Mně osobně je jeho popis Vesmírné superInteligence sympatický, připomíná brahma z Véd, že.

2 0
možnosti
RF

R88o92m83a83n 23F76i82š11e66r

23. 9. 2014 19:42

jo a nebuťe lakomej a k těm 64 USD ještě přidejte 63 936 USD a pak ta otázka bude stát za to.

1 0
možnosti
Foto

V překladu máte chybku. Na videu v 9:48 říká "10 na 144"

(a ne "od 10 do 100 na 44")

1 0
možnosti
Foto

19:55 "electroweak theory" bych přeložil spíš jako elektroslabá teorie - tedy teorie elektroslabé interakce než teorie slaboproudého pole, ale nejsem fyzik...

1 0
možnosti
JL

Ano, existence dědečka na obláčku v prostěradle a s dlouhými bílými vousy je jen metafora ve srovnání s Realitou. Ale my lidi to tak potřebujeme, žejo.

0 1
možnosti
MP

Kvantová teorie je mimořádně zajímavá a diskutabilní, ale velmi náročná a rozporná s běžnou fyzikou- gravitace, setrvačnost, atd.  Je v ní mnoho paradoxů. Existenci boha a dalších nehmotností v žádném případě nevyvrací.

0 0
možnosti
DT

:-) Hagelin dostal 1994 "anti Nobelovku" Ig-Nobel. Svou praxí v Cernu by se neměl moc ohánět, pracoval v tom výzkumáku v letech 1981 a 1982. Fyzik? Kdysi ano, ale dnes oddriftoval směrem k ezoterice a politice. 

Moderní kvantová fyzika má ten problém, že se kolem ní motá neovlivnitelní kvantum exotů, kteří (díky praxi konferencí, dopouštějící i naprosté laiky k prezentaci svých prací bez ohledu na jejich kvalitu) jsou samozvanými odborníky na divoké teorie. Plácají kolem sebe bez ladu a skladu odbornými okoukanými pojmy a lepí je do nelogických, ale zákonitě nevyvratitelných pohádek.

12 1
možnosti
JT

Ja vim, ze je to blbost, ale bylo by pekne, kdyby to tak bylo.

2 0
možnosti
JD

J24a52k64u95b 14D53e38d83e64k

23. 9. 2014 13:59

Práce relativně dobrá, ale žádný důkaz existence boha v tom opravdu není.

Zadruhé se nejedná o vědecké pojednání, ale o pouhou hypotézu a to ještě poskládanou z mnoha oblastí, které možná ani nemají žádnou příčinou souvislost a nikdo ji opravdu nezkoumá.

5 1
možnosti
JT

Dukaz existence Boha je prece v Bibli. Buh je myslenka v lidske hlave. Nic vic, nic min. Ma neprimy vliv na materialni vnejsi svet - lidi, co ho maji v hlave otesaji kameny a postavi kostel.

1 3
možnosti
JT

Tohle prece bylo uz ve Star Treku. Nazyvalo se to Q a zilo to v kontinuu.

3 1
možnosti
DT

Počkat - ale Q není bůh - Q je znuděná entita. :-)R^

1 0
možnosti

Tak jsem čekal, že se v článku dozvím to, co stojí v nadpise: "Kvantová fyzika potvrdila existenci Boha". Našel jsem však kombinaci nepotvrzené strunové teorie s New Age. V zásadě to neodmítám, ale je potřeba si přiznat, že se jedná o pouhý myšlenkový konstrukt. Podobné dělali již např. řečtí filozofové. Něco trefili, ale často se také mýlili.

9 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 12531x
Překládáním přednášek světových vědců poskytuji normálním lidem fakta, která se jinak nemohou dozvědět.

Seznam rubrik