Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Předem uvádím, že nejsem zastánce determinismu a předurčenosti, přesnosti a absoluten všeho druhu, ale paradox dvou štěrbin a většinu toho co píšete a co svalujete na ovlivňování (tvorbu) výsledku pozorováním se dá vysvětlit tím, že vše , naprosto VŠE od počátku bylo a je dáno, tedy že pohyb a chování všech subatomárních částic je dán a to že někdy se částice projeví jako "kuličky" a někdy jako "vlny" je dáno. Tedy to co pozorujeme, to že to pozorujeme právě tehdy a že jsme se rozhodli že to právě tehdy pozorovat budeme je dáno , není to naše vůle a tudíž i výsledek který "díky" tomu že jsme se prý tak "rozhodli" je dán. Zrušíte li svobodnou vůli není problém. Tedy abych byl přesný , není problém s tímto. S tím co píšete. Problém to má jediný a to že to nemá smysl a v pohledu kdy pohyb převedeme stavovým prostorem ( přidáním dimenzí) na klid, čas nahradíme dimenzí... dostaneme se k tomu že prostě existuje nějaké mnoharozměrné těleso ( všechno) . Opakuji že to (determinismus) není můj názor. Jen to uvádím jako řešení vaší námitky proti realismu a materialismu. Podle mne je naopak svobodná vůle pravá "matérie" světa. Nicméně vada je to, že nic co máme, tedy ani fyzika ani matematika ani logika není kompatibilní s realitou a tedy máme jen modely které se realitě přibližují. Čím jdeme hlouběji tím více selhávají. Lidstvo ještě nepřišlo na nic co je reálné. Podle mne to je účel světa, svět se stvoří až na to nekdo přijde. To že již existuje je důkaz toho že to někdo udělá (udělal).

1 1
možnosti
Foto

Opravdu (ne)zdařilé. Rv

4 0
možnosti
MS

Když (vzhledem k omezeným možnostem lidského mozku) nemůžeme něco pochopit, není nic jednoduššího než to svalit na Boha. :-)

8 0
možnosti
Foto

snižujete B.ha na úroveň abstraktního konstruktu a tento konstrukt symplifikujete.

taková struktura řeči se nazývá demagogií ;-D

6 0
možnosti
VIO

Zákon o zachování energie- každý ho bere jako platný, nikdo o něm nepochybuje- tento zákon přímo říká že NIC nemohlo vzniknout samo od sebe. Mluví o "koloběhu" energie, ta nemohla vzniknout, musela být dodána. Více pod heslem "první termodynamická věta", tyto věty vyvracejí teorie vzniku života z neživé hmoty. Tyto věty potvrzují Boží stvoření.

1 4
možnosti
Foto

Poněkud opomíjíte, že jste tím smísil klasickou fyziku, která se v podmínkách kvantové fyziky neaplikuje. A to je obecně známý fakt. V kvantové fyzice se neaplikuje zákon o zachování hmoty.

9 0
možnosti
Foto

I kdyby všichni vědci na světě věřili v Boha ... neznamená to důkaz o boží existneci :)

6 0
možnosti
PK

Ale zrovna tak když si všichni ateisti světa na facebooku odhlasují, že Bůh neexistuje, neznamená to důkaz o jeho neexistenci :-)

3 0
možnosti
OP

Velmi inspirující článek. Potvrzujete to, co tušil Hermann Hesse a zobrazil v románu Siddhárthah a co dávno pochopily východní nauky

1 0
možnosti
Foto

Už Váš předchozí článek hrdě se ohánějící kvantovou fyzikou jsem předhodila k posouzení jadernému fyzikovi podílejícímu se na výzkumech  CERNu - přesně tom, kde před spoustou let působil autor, jehož přednášku jste překládal. 

Rval si vlasy už po přečtení prvního odstavce.

Takže asi tak....

5 0
možnosti
Foto

VBažená paní Moudrá, můžete laskvě sdělit jméno vědce, kterému jste přehodila článek k posouzení. Předem děkuji a jsem s pozdravem kvantové fyzice zdar.

2 0
možnosti
MP

Není zajímavé, že nejen kosmonauté, ale hlavně vědci, pracující nějak s přírodou, zjištují že existuje bůh? I když do té doby byli nevěřící.? Kvantová teorie rozporuje mnoho věcí, hmotu, gravitaci, setrvačnost...

3 0
možnosti
Foto

Vždyť vůbec nevíte, o čem píšete. ;-D

4 3
možnosti
Foto

Já jsem četl  vyjádření několika vědců, kteří věří v Boha  a svoji víru v Boha odůvodnují slovy, že ve  světěve kterém žijeme, existuje vznikání a zanikání, všechno co se pohybuje, muselobýt nějakou silou uvedeno v pohyb. Vědci si kladou otázku, kdo to vše uvedl v pohyb a nenalézajíodpověď a stejně tak při zkoumání přírody, při zkoumání stavby rostlin, přizkoumání chování zvířat, docházejí k závěru, že vše co je v přírodě,ve vesmíru má řád, má inteligenci a to je také důvodem proč věří v Boha.

1 1
možnosti
Foto

Ve chvíli, kdy vědec při svém bádání začne nejasnosti vysvětlovat působením boha, přestává být vědec. Tím netvrdím, že nemůže být věřící.

5 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 12531x
Překládáním přednášek světových vědců poskytuji normálním lidem fakta, která se jinak nemohou dozvědět.

Seznam rubrik