Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Velmi stručný výcuc! Jen se mi nezdá, že sociopat je genetická záležitost. Genetika je záležitostní somatickou (freudovky Id) a sociopatogenese je otázkou vztahovou, jistě se svými neurohumurálními dopady.

:-)

0 0
možnosti
Foto

Dovoluji si odkázat na vlastní zkušenost s individuem, kterou jsem popsala zde: http://haisova.blog.idnes.cz/c/451543/psycho-dneska.html

0 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám za článek, pane Richarde. Rozsvítilo se mi v hlavě. R^

0 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, pane Richarde, za článek. Stále jsem nemohla pochopit,co mi tak vadí na některých lidech, které potkávám. Moje sestra např. splňuje všechny Vámi jmenované atributy sociopata. A její syn, ten už naprosto nechápe rozdíl mezi dobrým skutkem a svinstvem.

0 0
možnosti

Toť otázka... občas si kladu podobnou. Myslím, že je to tak trochu dáno dnešním stavem společnosti. Lidé jsou často frustrovaní, mají o sobě příliš vysoké mínění, nedokáží se smířit s faktem, že mnoho věcí neznají... Zajímavé je i jednání dané čistě technologickými možnostmi - něco nevím, tak si to vygůgluji a následně tě poučím.:-) Že jsou podobně získané názory plytké, protože nemají hluboký podklad a znalosti - zdá se jisté. Viz např. současné "boje o azylanty".

0 0
možnosti

Ano. A nejen mezi blogery je to tak typické. Je to spíše obecný jev ve společnosti. Příkladem může být medicína postavená na exaktním studiu a letité empirii. Dnešní člověk s tím pohrdá, přečte si něco na internetu a bez jakéhokoliv vzdělání a empirie se cítí být chytřejší než vystudovaný lékař s mnohaletou praxí. To je bolest dnešní doby. A důsledky? Asi nebudou moc dobré!

0 0
možnosti
Foto

Všechny ty zápory se hodí na ty co ovládají stát.  Dokud člověk kope sám za sebe, tak ty sociopatické tendence nejsou příliš nebezpečné.  Problém nastává, když  tihle sociopati získají moc nad státem a tu již bezpochyby získali.

3 0
možnosti

Víc se mi líbí první část článku, ve které uvádíte do souvislosti globální tendence povrchního života se ztrátou empatie. Nedostatek empatie v partnerských vztazích je pak jen jedním z prvků celkové degenerace příslušných jedinců, kteří nemají vztah ani k přírodě, životnímu prostředí, strádání jiných atd.

1 0
možnosti
Foto

kdo má empatie naopak dost, bývá okolím často považován za hloupého dobráka, právě proto, že dokáže chápat a odpouštět

3 0
možnosti

... a je velmi často zneužíván jak citově, tak materiálně.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS