Diskuse

Sociopat. Jak ho rozpoznat, a jak se ho zbavit.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jste hotový hrdina. Napsal jste článek o fenomenu v pravdě ďábelském. Ale to je málo. Nedá se to jen tak snadno popsat. Je to na studii. Sbírám síly o tom psát. Jen to bude tak dlouhé a rozvláčné, že to nebude nikdo číst. Koukolíka mám v malíku, ale i on se netrefil přesně. Není každý v lidském těle člověkem. D.

0 0
možnosti
Foto

J18a64n95a 42M40a43j64o74v10á

25. 7. 2017 16:41

Co je na tom hrdinského?

0 0
možnosti
Foto

Děkuji všem, kteří se o toto téma zajímají. Těm, kteří se smějí skutečnosti, že pohlavní styk může změnit vaše DNA, přikládám odkaz na článek v angličtině, kde je tato skutečnost jasně řečena. Překládat se s tím ale nebudu. To, že něco neznáte, neznamená, že to není pravda. Hezký večer.

http://www.returnofkings.com/70425/research-suggests-that-a-womans-body-incorporates-dna-from-the-semen-of-her-casual-sex-partners

0 0
možnosti
Foto

J54a39n26a 14M41a75j32o40v17á

24. 7. 2017 23:00

že je k tomu článek ještě neznamená, že je to pravda. A tohle prostě není. Sociopaté mohou (jen mohou, jako vše ve vašem článku, co se podobá realitě) být okouzlující. Tím, jak postrádají empatii a část vyšších emocí jsou skvělí manipulátoři (netíží je svědomí) a jsou (často) něčím, snad právě tou odlišností, okouzlující.

A tak si svoji oběť prostě utáhnou na vařené nudli. K tomu stačí, když se zachytí o ty správné city své oběti. K tomu z nikoho nemusí vyrábět mutanta.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji všem, kteří se o toto téma zajímají. Těm, kteří se smějí skutečnosti, že pohlavní styk může změnit vaše DNA, přikládám odkaz na článek v angličtině, kde je tato skutečnost jasně řečena. Překládat se s tím ale nebudu. To, že něco neznáte, neznamená, že to není pravda. Hezký večer.

0 0
možnosti

Máte v tom dost guláš. Zásadní problém vidím v tom, že plete dohromady psychopata a sociopata. Pro sociopata neplatí část rozli3ovacích bodů, které platí pro psychopata. Pak do toho nakonec mícháte i politicky zabarvenou ideologii. Pracoval jsem 18 let v diagnostické forenzní psychiatrii a tak sem za ta léta psychopatů potkal dost, i nějakého toho sociopata. Psychopaté mohou být i tak zvaní benigní, bez vyloženě kriminálního nutkání a v zaměstnání, pokud se jim "přistřihnou křídla" , jsou pod dostatečnou kontrolou a nedá se jim možnost být ve vedoucím postavení (pokud se do vedoucí funkce dostanou, pak je to pro pracoviště katastrofa). Velký problém je, pokud se jedná o tak zvanou kombinovanou diagnózu - spojení psychopatie s cinknutím schizofrenií. U sociopatie je takové spojení velmi nebezpečné - tam se nejedná o to, jestli dotyčný/á "exploduje" nebo ne - je to časovaná bomba, která jednou nevyhnutelně musí vybuchnout. Podle materiálů, které sem mohl číst o O. Hepnarové, bych jí já osobně tipoval na tuto kategorii - sociopatka, mírně cinknutá schizofrenií. I my sme měli "pod lupou" podobné případy (z praxe si pamatuji tři), naštěstí to není časté, ale jejich "výbuch" někdy dokáže nadělat hodně paseky a zatím neexistuje legislativa, která by takové jedince mohla preventivně izolovat od zbytku společnosti.

0 0
možnosti

Ten přenos genetických mutací pohlavním stykem je vtip ? :-)

Jinak pro zájemce - tady je ten test Roberta D Hare:

http://elyna.wz.cz/jak_rozeznat_psychopata.htm

1 0
možnosti

Na jednoho takovýho jsem natrefila, popis sedí do puntíku. Po urychleném rozchodu jsem pár SMS předala na policii, dotyčný vyfasoval 1 000 Kč pokutu v přestupkovém řízení a od té doby mám od něj naprostý klid...naštěstí!

1 0
možnosti

To je ale snůška nesmyslů 8-o Proč se odvoláváte na autority z oboru, když je vzápětí tak dezinterpretujete?

1 0
možnosti
Foto

Kéž by to bylo tak jednoduché...

5 0
možnosti

Pár zdejších diskutérů odpovídá kritériím.:-)R^

2 0
možnosti
Foto

Tak, od ,,lepičů" různých nálepek až po leckteré rádoby ,,světlonoše",že;-)

1 0
možnosti

"sexuální styk přenese jeho genetické mutace do vás" 8-o. To je naprostá pseudověda a bulvár. I práce R. Hare je v odborných kruzích přijímána nejednoznačně. "Hare's concept has also been criticised as being only weakly applicable to real-world settings and tending towards tautology. It is also said to be vulnerable to "labeling effects", to be over-simplistic, reductionistic, to embody the fundamental attribution error, and not pay enough attention to context and the dynamic nature of human behavior" ( en.wikipedia ).

4 0
možnosti
Foto

Ale je to hezké vysvětlení pro oběti psychopata, ne?

2 0
možnosti